Együtt több reményt adhatunk!

Ismerd meg az  Emporium és az Age of Hope közös kampányát! 

 

Hogyan találkoztunk először a Remény Kora Gyermekvédelmi Alapítvánnyal?

Az Emporiumnál évek óta fontos szempont, hogy a munkánkkal olyan célokat is  támogassunk amely mások örömét szolgálja. Évente több sikeres  kampányunk van, köztük a Ruhatárcsere, amivel vásárlóink bevonásával nyújtunk segítséget.  2022 tavaszán az ukrán háború bennünket is lesújtott, úgy éreztük szeretnénk hozzájárulni a helyzet enyhítéséhez. Ezután az elhatározás után kezdtünk el támogató szervezetet keresni. Olyan szervezetet kerestünk akik hiteles közvetítői lehetnek a szándékunknak. Így találtunk rá az Age of Hope, azaz a Remény Kora Gyermekvédelmi Alapítványra. Elképesztő volt látni azt az elhivatottságot és gyorsaságot amivel az ukrán helyzetre reagáltak.  Remény Kora Gyermekvédelmi alapítványEzt látva felvettük a kapcsolatot Tóth Ákossal. Személyes találkozónkon közelebbről megismertük az alapítvány munkáját. Ákos, az alapító és szakmai vezető, 2012-ben hozta létre a szervezetet,  azóta számtalan projektet vittek végig. Tevékenységeik köre az évek alatt egyre bővül.

Mindig ott segítenek, ahol kell, olyan adományokkal amikre valóban szükség van. 

A személyes találkozó óta folyamatosan figyelemmel kísérjük Ákos és az alapítvány munkáját, mondhatjuk, hogy megszoktuk azt a lendületet, amivel dolgoznak. Aki most nézi meg először az Age of Hope honlapját (https://aoh.hu/media/), biztosan elámul, hogyan lehet ennyi helyen jelen lenni pusztán önkéntes alapon. A főként hátrányos helyzetű gyerekeket élményekkel és adományokkal ellátó szervezetnél ugyanis senki sem kap fizetést, Ákos sem. És ha baj van, mennek, mindegy, kik és hol szorulnak segítségre, legyen szó a pandémiáról vagy az ukrán válságról. Évszakokhoz kötődő állandó akcióik keretében igyekeznek minden olyan eseményre és élethelyzetre reagálni, ami a gyerekek életében kitüntetett jelentőséggel bír. Az Ezer Gyermek Karácsonya kampány során, támogatókkal és partnerszervezetekkel karöltve ajándékokat visznek, nyáron táborokat szerveznek, ősszel pedig, az iskolakezdéskor tanszereket vásárolnak a mély szegénységben élő gyerekeknek. Főként Borsod-Abaúj-Zemplén megye falvaiba utaznak ilyenkor, mert az itt élő gyerekek és családjaik többsége a legalapvetőbb szükségleteket tekintve is hiányt szenved: nincs elegendő mennyiségű élelem, és télen sokan fűtetlen házakból indulnak iskolába. Munkájukkal kilátástalan helyzetekben adnak reményt.  remény kora alapítvány

Egy csepp odafigyelés 

Az együttműködést a tervezői folyamat előzte meg. Ennek kezdetén igyekeztünk megfogalmazni, hogy számunkra mit jelent a remény, ha a segítségre szoruló gyerekekre gondolunk. A válasz egyhangúlag született meg, mindannyian úgy éreztük, hogy reményt a tanulás adhat. Ha a gyermekeknek lehetőségük van tanulni, akkor lehetőségük lesz felnőttként más életet élni, mint a szüleiknek és a nagyszüleiknek, így megtörhetik a generációk óta ismétlődő sorsmintázatot. Lehetőségük lesz szélesebb látószögből szemlélni a világot, nagyobb rálátással pedig ők is érzékenyebbé válhatnak felnőttként arra, hogy másokat támogassanak amikor szükség van rá. Csapkai Ildikó – az Emporium ruháinak tervezője – a közös együttműködéshez egy olyan pólót álmodott meg amin a HOPE feliratot Sri Chinmoy kézírásával jeleníti meg. Ildikót inspirálta Sri Chinmoy spirituális tanításai a békéről ezért úgy gondolta, hogy a béke nagykövetének a kézírásával válik a HOPE feliratú póló a remény jelképévé. A békéért tenni kell, kitartó munkával, azonban a mindennapokban sokszor elég egy csepp odafigyelés, ami reményt adhat. Egy kedves szó, egy mosoly, nyitottság, hogy észrevegyük ha segítségre van szükség.  Az együttműködés a te támogatásoddal lesz teljes, a HOPE feliratú pólóból származó bevételt az Age of Hope Alapítvány részére ajánljuk fel, hogy az őszi tanszer vásárláshoz járuljunk hozzá. Úgy érzed, hogy te is szívesen támogatnád a gyermekek oktatását? Üzleteinkben és online is elérhető termékünk, amely megvásárlásával, nem csak egy egyedi tervezésű pólót kapsz, hanem egy csepp figyelemmel hozzájárulsz a jövőhöz. hope feliratú pólóEgyre többször érezzük, hogy válságos időket élünk, azonban a világ most is tele van csillogó szemű gyerekekkel, akik számára nem kérdés, hogy boldog felnőttek szeretnének lenni. Ha most megteszünk értük mindent, olyan felnőttek válhatnak belőlük, akik képesek alkalmazkodni a változó körülményekhez, megoldásokat találnak az élet nehézségeire, és örömet lelnek a mindennapjaikban. Hiszünk benne, hogy együtt több reményt adhatunk, támogatva a felnövekvő generációt.  

Tetszett a cikkünk?

Oszd meg a kedvenc csatornádon vagy küldd el ismerőseidnek!

Értesülj elsőként kollekciónk legfrissebb híreiről és kedvezményeinkről.

Blog

Olvass bele ezekbe a cikkekbe is

Legfrissebb cikkek
kapszula gardrób

Kapszula gardrób kialakítása 3 lépésben

Mennyiség helyett minőség  Biztosan hallottál már a kapszula gardróbról, arról a hihetetlenül praktikus, fenntartható és jó minőségű ruhákból álló minimalista ruhatárról. A mai rohanó világban, amikor a divat is villámgyorsan változik, sokszor nem is bírjuk követni

Tovább olvasom
nyár típus

A nyár típus – te is hozzá tartozol?

Az évszak típus meghatározásában a különböző évszakokra jellemző színvilágot vesszük alapul, így a nyár típushoz leginkább a lágy, pasztell, elmosódott színek passzolnak. – De honnan tudom, hogy a nyár típushoz tartozom-e? – kérdezheted jogosan. Most megtudhatod!

Tovább olvasom
Shopping Cart
Scroll to Top

Értesülj elsőként kollekciónk legfrissebb híreiről és kedvezményeinkről.

E-book

Stílustanácsadás
eltérő alkatokra

A tökéletes stílus tanulható. Ismerd meg milyen ruhák és színek állnak jól neked és légy magabiztos a mindennapokban.

kollekció

Az emporium tavasz

nyári kollekcióját egy festmény ihlette

Ebből az inspirációból született az “Imagin & Dream” ami számunkra az alkotás esszenciáját jelenti. A színek amiket megszólítunk egy-egy üzenetet tartalmaznak, úgy érezzük ezek azok az erők amikre szükségünk van és amit szeretnénk ruháink által otthonodba csempészni.