7 tipp hogy megtaláld a tökéletes molett alkalmi ruhát

Tévedés azt gondolni, hogy a molett alakot el kell rejteni, vagy hogy egy teltkarcsú hölgy nem lehet szép és vonzó. Ez az állítás egyáltalán nem igaz, alapvetően a méret nem számít és nem is határozza meg, hogy ki vagy. Megsúgom, nagyon kevesen mondhatják el, hogy tökéletes az alakjuk, mérettől függetlenül. Ez a cikk azért született meg, hogy segítségedre legyen abban, hogy önbizalommal válassz molett alkalmi ruhát és Te legyél a bál királynője.

Molett alkalmi ruha

Azok a hölgyek, akik példaképként állnak előttünk, akikre a hibátlan öltözködési stílusuk miatt nézünk fel, arra törekednek, hogy egy homokóra alakot “szabjanak” saját testalkatukból. 

Az örök kiindulópont a homokóra alkat, és bár elsőre kihívásnak tűnhet, de ha már tudod, hogy te pontosan melyik testalkathoz tartozol és melyek a te kulcs darabjaid, onnantól kezdve meg fog változni az, akit minden nap a tükörben látsz.

A legfontosabb és nélkülözhetetlen trükkök minden testalkatnál különböznek, így legyen az az első, hogy meghatározzuk, “ki vagy te?”

Nincsen ez máshogy akkor sem, ha kicsit teltebb alkattal rendelkezel. Többé ne elégedj meg az alaktalan, oversize ruhákkal, amikor molett alkalmi ruhát választasz, mert ezek elrejtik az alakodat, az előnyös és az előnytelen részeket egyaránt.

Hanem keresd meg magadon azt, amit a legjobban szeretsz, legyen az a fantasztikus dekoltázsod, a formás lábaid vagy pedig a szép, gömbölyded formáid, majd az alaktípusodnak megfelelően válassz ruhákat, amelyek kiemelik ezen előnyös testrészeidet.  Felejtsd el a bő, oversize ruhákat, ezeknek amúgy is megvan az a rossz tulajdonsága, hogy az alakodat még nagyobbnak láttatja, mint amilyen a valóságban. 

Elárulok egy apró, kis titkot, az oversize ruhákról: mindenki oda van a vékony modelleken csak úgy lágyan eső darabokért, de pont ez a lényege a “túlméretezett divatnak”, hogy csak a nagyon vékonyakon áll igazán jól. Bizony elég egy pár plusz kiló a combodra, a pocakodra, vagy a csípődre és máris jobb elfelejteni az oversize darabokat.

Tudom, furcsán hangzik elsőre, de a testet jobban követő darabokra kell koncentrálnod, és ekkor sem mindegy az anyag és a fazon, e két utóbbitól lesz tökéletes egy-egy darab a plus size kategóriában.

Derítsd ki az alaktípusod

 alaktípusok     

A hat alaktípus a homokóra, a körte vagy háromszög, a fordított háromszög, az alma, a galamb és a fiús testalkat (téglalap). Azt, hogy te melyik alaktípusba tartozol, egyszerűen megállapíthatod, csak egy szabócenti kell hozzá. Mérd le a vállszélességed, a mellbőséged, a derekad és a csípőd szélességét. 

A homokóra alkat a legszimmetrikusabb alkat. Ennél az alaktípusnál a váll és a csípő szélessége megközelítőleg azonos értékű, viszont a derékrész feltűnően vékonyabb. 

A körte alaknál a csípő a legszélesebb, és ehhez képest a vállak látványosan keskenyebbek, azaz ennél az alaknál a mérés eredményeképp a legmagasabb szám a csípő körmérete lesz, míg a legkisebb a vállnál mért érték.  A körte alaktípusra szintén jellemző kisebb mellek, tehát elmondható, hogy a felsőtest szabad szemmel láthatóan is jóval kisebb, mint a csípő és comb körüli rész. Ennek az alaktípusnak a dereka viszont szép és hangsúlyos.

A fordított háromszög alaknál egyértelműen a vállak hangsúlyosak, ehhez képest a derék és a csípő kisebb, vékonyabb. Tehát itt a vállszélesség lesz a legmagasabb mért érték, míg a  derék és a csípő a vállszélességhez képest kisebb érték. A fordított háromszög testalkat egy sportosabb, feszesebb alkat, ha esetleg felszalad pár kiló, akkor az a hasi tájékon telepedik meg.

Az alma alaknál ezek a számok egymáshoz nagyon közeli értékek, az is előfordulhat, hogy a derék szélessége a legmagasabb érték.  Ha alma alkatod van, akkor formás, de vastagabb lábakat láthatsz a tükörben, valamint a karodra is felszaladhatnak a plusz kilók.

A galamb testalkatnál feltűnő a mellbőség nagyobb értéke, a szélesebb vállak és az ehhez képest keskeny csípő. Ami a galambokat teljesen elválasztja az alma testalkattól, azok a vékony, formás lábai. Emlékezz, ez az almánál szintén egy formás, de vaskosabb testrész.

A téglalap alkatnál a számok szintén egymáshoz közeli értékek, viszont itt a derék a test legkarcsúbb pontja. A váll és csípő szélessége egymáshoz nagyon közeli érték. A téglalap alkatnak, az a fiús testalkatúaknak, nem is igazán definiált a derekuk.

Ha megállapítottad melyik alaktípusba tartozol, akkor a következő lépésként beszéljünk egy kicsit arról, hogy melyek a leggyakoribb molett alkalmi ruha típusok és melyik ruha melyik alaktípusnak a legelőnyösebb.  A következő 7 pontban arról is szó esik, mire kell még odafigyelned, a tökéletes kinézet érdekében.

A molett alkalmi ruha típusai

 

Molett alkalmi ruhaA derékvonalon vágott A-vonalú szoknyarészű ruha, azaz princess ruha:

Ez a szabásvonal a homokóra alaktípus illúzióját kelti, mivel felsőrésze követi a test vonalát, míg a szoknyarész A vonalban kiszélesedik. Az egyik legfontosabb eleme ennek a ruhának a derékvonala, ami jól láthatóan határozottá teszi a derekat. Ez a szabásvonal minden alaktípus számára előnyös molett alkalmi ruha választás

Ha dús keblekkel rendelkezel, válassz V kivágású ruhát. Érdemes vastagabb textúrájú anyagból készült ruhadarabot választani, nem pedig vékony alakkövető anyagokat, mint a selyem vagy a szatén. A vastagabb, merevebb anyagokból készült ruha, mint a pamut, műselyem, poliészter, jobban megtartja a ruha alakját és így valóban minden alaktípuson jól mutat.

Empire stílusú ruha:

Ennél a ruhatípusnál a mell alatt van a ruha legszűkebb része, nem pedig a derékrészen, ezáltal a hangsúlyt a felsőtestre terelődik. Ez a ruhatípus az alma, körte és téglalap testalkatnak tökéletes, mivel optikailag növeli  a váll szélességét, kiemeli a dekoltázst, és sejtelmesen elrejti az alsó, esetlegesen problémás régiókat. 

Extra tipp: A ruha hossza (nemcsak a molett alkalmi ruhánál, hanem minden esetben) az adott eseménytől és a Te magasságodtól függ. Általános szabály, hogy az éppen térd alá érő ruha mindenki számára jó választás. Viszont azt is tudnod kell, hogy akkor a legelegánsabb az empire stílusú ruha, ha maxi, azaz teljesen a földig ér, a boka sem látszik ki, éppen csak a cipő orra.

A peplum ruha:

Biztos vagyok benne, hogy ismered ezt a fajta ruhát, aminek a derékrészén aranyos fodor van – ezt a fajta fodrot peplumnak nevezik és igencsak népszerűvé vált az elmúlt pár évben. Ez a szabásvonal szintén a homokóra alak kialakításában segít, viszont ez a ruha a téglalap alaktípusnak és a fordított háromszög típusnak tökéletes, mivel extra volument kreál a csípő környékén és így a derekat is karcsúbbnak láttatja a vállhoz és a felsőtesthez viszonyítva.

Az egyenes vonalú ruha:

Ez egy igazán kényelmes ruhatípus, különösen akkor, ha az egyszerű stílus híve vagy. Ennek a ruhának nincsen kiemelve a derékrésze, hanem egyenletesen, egy vonalban esik a vállaktól. Ez a ruha akkor érvényesül a legjobban, ha a vállak és a csípő közel azonos méretű, tehát ha téglalap, alma vagy homokóra alkatú vagy, akkor ez a fajta ruha remek választás a számodra. Bár a téglalap és a homokóra alak esetében ajánlott feldobni egy övvel, ami lehet egy elegáns darab, így egyből alkalmivá válik az öltözet.

Ejtett vállú ruha:

Az ejtett vállú ruha volument ad a felsőtestnek, ezért a keskeny vállú hölgyeknek ideális választás. Ha körte alakod van, akkor számodra ez a szabásvonal is előnyös. Különösen ha az ejtett váll A vonalú aljjal párosul – ez a kombináció a téglalap alakú hölgyeknek is nagyszerűen áll, mivel homokóra alkat illúzióját kelti.

Extra tipp:  Ha lehet, válassz olyan ruhát, ami kiemeli a derekad. Ezzel máris közelebb kerülsz az ideális homokóra alkathoz. Ha a te alakod alma típusú, akkor olyan ruhát válassz, amelyik a melled alatt van elvágva. Egy vastagabb derékrészt képezz, ne csak egy vékony vonalat, így adhatsz hangsúly és optikailag kiemelheted a derekadat.  

Molett alkalmi ruha

Az overál

Ugyan az overál nem ruha, de ha valaki bevállalósabb és nem a klasszikus irányokban gondolkodik mint kosztüm vagy ruha, akkor számára ez egy rendhagyó és elegáns választás lehet. Az overál esetében sokkal nagyobb képzelőerőre van szükség, így ezt a ruhadarabot annak ajánlom, aki kipróbálna valami újat és eltérne a megszokottól.

Az öltözet kiválasztásánál is is az alapvető szabályokat kell követni: ha dúsak a kebleid, akkor válassz V kivágásút, ha keskenyek a vállaid, akkor csónaknyakú legyen, viszont ha csípőben vagy erős, akkor kerüld az egyenes vonalú nadrágokat, válassz helyettük trapéz vagy slim fit szabásút.

 

Mire figyelj, hogy tökéletesen álljon az alkalmi ruha

 

Nemcsak a molett alkalmi ruhára, hanem minden ruhadarabra igaz az alábbi állítás : mindenképpen a méretedhez illő ruhát válassz. Azok a ruhák, amelyek túl nagyok, még teltebbnek mutatnak, és őszintén szólva kissé elhanyagolt benyomást keltenek. Ezért mindenképpen megfelelő méretű ruhát válassz; és adj egy esélyt a testhez álló daraboknak is. 

Találd meg az egyensúlyt, olyan ruhát se vásárolj, ami túl szűk, mivel az is igen előnytelenül tud festeni, amikor valami túlfeszül rajtad. Arról már ne is beszéljünk, ha a fehérneműd vonalai átütnek a ruhán – ekkor már biztosan túl szűk darabot választottál. A megfelelő fehérnemű választása úgyszintén meghatározó, de erről egy későbbi pontban részletesebben beszélek.

Molett alkalmi ruhaViszont márkánként, vagyis gyártóként a méretezés eltérő lehet, ezért nem szabad csak a méret alapján vásárolni, hanem érdemes felpróbálni az adott ruhát.

Ha online rendelsz, akkor ne a méretezést figyeld, hanem a centik alapján válassz. A minőségi webáruházak jellemzően rendelkeznek egy mérettáblázattal, amiben megadják, hogy milyen méret, hány centinek felel meg. 

És a legfontosabb lépés ahhoz, hogy tökéletesen álljon rajtad az alkalmi ruha: igazíttasd méretre azt, amit megvásároltál. Hiába a pontos centizés, így sem biztos hogy egy uniform szabásmodell szerint gyártott ruha pontosan passzol az alakodra. Minden nő titkos fegyvere egy jó varrónő. De ha nem találsz, akkor van egy jó hírem, a minőségi ruhaboltok általában ingyenesen vállalják az alakra igazítást. 

 

Ha alkalmi kosztümben gondolkodsz ruha helyett

 

Ha esetleg az alkalmi ruha mégsem a te világod, akkor elegáns alkalmakra választhatsz egy  nagyon szép alkalmi kosztümöt. A szabályok ugyanazok, találd meg, mi az amit ki szeretnél magadon hangsúlyozni és öltözz ennek megfelelően. 

Ha kosztümöt választasz egy elegáns alkalomra, elsősorban a nadrágod szabásvonalára és a blézered fazonjára kell figyelned. Választhatsz egy elegáns nadrág kosztümöt vagy egy szoknyás kosztümöt az alkalom és  stílusod függvényében. Ebben az esetben a szoknya lehet éppen térd alá érő, midi – azaz lábszárközépig érő vagy maxi – azaz teljesen hosszú. 

Molett alkalmi kosztümA blézer legyen egy szűkített fazon ami követi a tested vonalát. Figyelj az ujj hosszára, ha hosszabb a blézered ujja mint a csukló csontod, igazíttasd meg , mert egy túl hosszú ujj elronthatja az egész öltözetet. Választhatsz egy egyenes szárú nadrágot, amely egyenes vonalban esik a csípődtől (ez a körtéknek kimondottan káros, hiszen a formája legszélesebb pontjától indul a vonal, így egy nagy fartörzs lesz a lába) lefelé.

A körték is viselhetnek slim-fit nadrágot, az ő esetükben az anyag fogja meghatározni, hogy jó lesz-e a nadrág. Nekik egy vastag jól tartó anyagra van szükségünk, ami nem engedi láttatni a bőrhibákat. Esetleg egy bő szárú trapéznadrág is jó választás, mert optikailag ellensúlyozza a széles csípőt –  tehát ha körte az alaktípusod, a trapéznadrág illik hozzád. 

Egészítsd ki a nadrágot egy hegyes orrú magassarkúval, ez optikailag tovább nyújtja az alakot.  Akkor leszel a legelegánsabb a nadrágkosztümben, ha blézer és a nadrág is egy anyagból van – hiszen pont ezért hívjuk kosztümnek.

Felsőnek mindenképpen a V kivágású felsőt ajánlom az almának, a galamboknak és a fordított háromszögeknek, de a dúsabb homokórák is ezt választhatják, ugyanis nagyon szép dekoltázst csinál és szintén nyújtja az alakot. Kísérletezhetsz válltöméssel, különösen ha körte, alma vagy téglalap alakod van. Elsősorban a körte alaknál fontos optikailag erősíteni a vállat, de az alma alaknál is szimmetriát kreál, míg a  téglalap alaktípusnál a válltömés egy peplumos nadrággal kombinálva tovább vékonyítja a derekat. 

A körték kísérletezhetnek további puffos ujjal, fodrokkal a váll környékén, ezzel is volument képezve a kisebb felső testükön. Azonban ne feledkezzünk meg a derék hangsúlyozásáról, hiszen ezzel tudjuk az áhított homokóra testalkatot megalkotni.

Extra tipp: Még egy fontos apróság, amire oda kell figyelned: ha alacsony vagy, ne válassz olyan zakót, amely a csípő alá ér, mert ez optikailag rövidíti a lábakat, és ez a legritkább esetben egy kívánt hatás. A zakónak a csípőcsont vonalánál nem szabad hosszabbnak lennie; ez az a szabásvonal, amellyel a lábaid a leghosszabbnak tűnnek.

Fontos az anyagminőség

 

Molett alkalmi ruha

A tökéletes kinézet a ruha minőségétől is függ, ezt pedig a felhasznált anyag típusa is befolyásolja. Különösen amikor a tökéletes molett alkalmi ruhát szándékozol megtalálni, akkor azok a legszebbek, legvonzóbbak, amelyek minőségi anyagból készültek, szép az esésük és a kivitelezésük is ötcsillagos.

Érdemes egy olyan molett alkalmi ruhába fektetni, aminek az alakodat kiemelő szabásvonala van és magas minőségű anyagból készül. A ruha típusától függően vannak esetek amikor a merevebb anyag a jó választás, mint például a princess vonalú ruhák esetében.

Milyen fehérneműt válassz?

 

Ez a téma általában tabu, és nem igazán beszélünk róla, pedig szerintem a tökéletes kinézet egyik alapköve, és nemcsak teltkarcsú hölgyek számára, hanem minden hölgynek. A legdrágább, legcsodálatosabb ruha is rosszul tud mutatni, ha amit alatta viselsz az nem megfelelő. 

Mindannyian tapasztaltuk már milyen kényelmetlen lehet egy rosszul megválasztott melltartó. Bevág a válladba vagy az oldaladba, fölösleges hurkákat hozva létre, esetlegesen nem tart eléggé, vagy kényelmetlen, mert folyton elcsúszik. Ezek a problémák mind-mind orvosolhatóak egy megfelelő méretű melltartó vásárlásával. 

Ez amellett, hogy kényelmes, nem töri meg az alak vonalát és rontja el az összképet, a molett alkalmi ruha szép esését. Az alakformáló fehérneműk, alakformáló bugyik, esetleg egy teljes alakformáló alsóruha – ezek minden teltkarcsú hölgy ruhatárának az alapkövei. Ezen nem szabad spórolni, mert ez az alap, ami biztosítja majd, hogy a ruha tökéletesen álljon. 

Érdemes egy különleges esemény alkalmával a fehérneműre is nagyobb gondot fordítani, mint a hétköznapokon. A melltartó esetében figyelj a megfelelő tartásra. Akármilyen méretekkel is rendelkezel, viseld azt büszkén. Ha nagyobbak a kebleid fontos a vastagabb pánt és a megfelelő tartás. 

Manapság már teljesen megszokott, hogy alakformáló fehérneművel igyekszünk az alakunkat picit formálni. Ezek csodákra képesek, akár egy méretet is tudsz velük csalni. Az alsónemű esetében válassz lézervágott alsót, ami semmin nem üt át és tökéletesen követi az alakod vonalát. Egy fontos szabályról ne feledkezz meg: ha fehér illetve világos ruhát választasz, akkor mindig testszínű legyen a fehérneműd és akkor tuti nem fog átlátszani.

Valljuk be, minden hölgynek, neked is, nekem is, szükségünk van itt-ott egy kis igazításra, egy kis push up-ra, egy kis feszesítésre. Erre a feladatra pedig az alakformáló fehérneműk a tökéletes megoldás- ezek szükségszerű alapdarabok, ne feledkezz meg róluk.

Ne csak feketét viselj és ne riadj vissza a mintáktól sem

 

Molett alkalmi ruhaBár a fekete színről azt tartják, hogy karcsúsít és elrejti a problémás részeket, de azért nem érdemes csak a fekete színre korlátoznod a ruhatárad. Játssz a színekkel, nézz utána milyen évszaktípusok vagy és milyen színek állnak jól neked. Derítsd ki melyek azok a színek, amelyektől ragyogsz és kiemelik a bőröd természetes árnyalatát, amelyektől a hajad és a szemed színe ragyogóvá válik.

Használd bátran ezeket az árnyalatokat, különösen az arcod körül. Ne ess abba a tévedésbe, hogy teltkarcsú alakkal csak feketét viselhetsz – a tökéletes kinézetnek ugyanúgy része a ruha szabásvonala, az adott ruha alakra igazítása, mint a szín. 

Használhatsz mintákat is, ha szereted őket, de tarts be néhány alapszabályt: a nagy minták nagyítják az adott testrészt, míg az apró minták az ellenkező hatást érik el. Ez a molett alkalmi ruháknál sincs másképp és ebből következik, hogy a hangsúlyozni kívánt részeken viselj bátran nagyobb mintákat, míg azokon a részeken, amelyekre nem akarsz figyelmet irányítani, oda az apró minta való. 

A mintától és az anyagban használt színkombinációktól is függ, hogy mennyire férnek meg egymás mellett a minták, hiszen erre is sok jó példát láthatunk. De ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor válassz egy egyszínű kosztümöt és a blúzod legyen a mintás darabod, ezzel a kombinációval biztosan nem rontod el az öltözetedet.

Fűszerezd kiegészítőkkel az alkalmi ruházatod

 

Molett alkalmi ruhaAz ékszerek, stólák, táskák, cipők, harisnyák azok a kiegészítők, amik feldobnak bármilyen ruhát. Ezek azok a darabok, amivel kifejezheted az egyéniséged, egy kis játékosságot visznek öltözködésedbe, hozzáadnak egy kis extrát, megfűszerezik a kinézeted.  Arra viszont figyelj, hogy ne ess túlzásba.

Arról se feledkezz meg, hogy egy fontos napra nyugodtan iktass be egy fodrászt és egy profi sminkest, aki szinte teljesen újjá tud varázsolni. Beiktathatsz egy extra manikűrt és pedikűrt is, hogy minden porcikád tökéletesnek hasson.

Az általános szabály az, hogy minden ruházat egy egyedi kiegészítő köré rendeződjön.  Ne felejtsd el, hogy a kevesebb mindig több. Következzen egy idézet Coco Chaneltől, melyet érdemes megfogadni: 

“Mielőtt elmész otthonról, nézz a tükörbe, és egy kiegészítőt vegyél le.”

Ami a cipőket illeti, a  a testszínű, úgynevezett nude magassarkú nyújtja a lábat. Ellenben a bokában megkötős cipők vagy szandálok rövidítik, így ezzel jobb vigyázni. Csak akkor vegyél fel bokapántos cipőt, ha tökéletes hosszú vékony lábaid vannak. Legtöbbször egy klasszikus, nude színű magassarkú a legjobb választás.

Táskából válassz egy megfelelő méretűt, ne legyen se túl kicsi, se túl nagy. Abban az esetben, ha a kezed nagyobb, mint a táska és szinte eltűnik, akkor biztosan túl kicsi. De alkalomra azért mégsem illendő shopper mérettel érkezni, például egy elegáns clutch A5-ös méretben biztosan jó választás.

Összegzés – létezik tökéletes alkalmi ruha molett alkatra is  

 

A tökéletes kinézet az önbizalommal és önmagunk elfogadásával és szeretetével kezdődik. Számtalan mítosz, íratlan szabály létezik arra, hogy egy teltkarcsú hölgynek mit illendő és mit nem illendő viselnie – gondolok itt arra, hogy kerüld a keresztcsíkos darabokat, viselj feketét, stb. Ezeket a szabályokat betarthatod, meg legyinthetsz is rájuk; az én tanácsom az, hogy derítsd ki, mi az, ami számodra jó, és amiben jól érzed magad. 

Ehhez pedig az első lépés, hogy megállapítsd, milyen az alaktípusod és ebből levond a következtetést, hogy mely testrészeket érdemes kihangsúlyoznod. Majd derítsd ki, hogy melyek  a Te színeid és használd őket bátran, ragyogj a segítségükkel. Bármennyire is tabu, ne feledd az alakformáló fehérneműt és végezetül, a nagy alkalom előtt válaszd ki azt a molett alkalmi ruhát, ami a fenti feltételeknek megfelel. 

Ha a szín, anyag, szabásvonal, méret is stimmel, igazíttasd az alakodra, majd dobd fel néhány elegáns kiegészítővel, és biztos vagyok benne, hogy te leszel az estély koronázatlan királynője.

 

 

Tetszett a cikkünk?

Oszd meg a kedvenc csatornádon vagy küldd el ismerőseidnek!

Értesülj elsőként kollekciónk legfrissebb híreiről és kedvezményeinkről.

Blog

Olvass bele ezekbe a cikkekbe is

Legfrissebb cikkek

Együtt több reményt adhatunk!

Ismerd meg az  Emporium és az Age of Hope közös kampányát!    Hogyan találkoztunk először a Remény Kora Gyermekvédelmi Alapítvánnyal? Az Emporiumnál évek óta fontos szempont, hogy a munkánkkal olyan célokat is  támogassunk amely mások örömét

Tovább olvasom
kapszula gardrób

Kapszula gardrób kialakítása 3 lépésben

Mennyiség helyett minőség  Biztosan hallottál már a kapszula gardróbról, arról a hihetetlenül praktikus, fenntartható és jó minőségű ruhákból álló minimalista ruhatárról. A mai rohanó világban, amikor a divat is villámgyorsan változik, sokszor nem is bírjuk követni

Tovább olvasom
Shopping Cart
Scroll to Top

Értesülj elsőként kollekciónk legfrissebb híreiről és kedvezményeinkről.

E-book

Stílustanácsadás
eltérő alkatokra

A tökéletes stílus tanulható. Ismerd meg milyen ruhák és színek állnak jól neked és légy magabiztos a mindennapokban.

kollekció

Az emporium tavasz

nyári kollekcióját egy festmény ihlette

Ebből az inspirációból született az “Imagin & Dream” ami számunkra az alkotás esszenciáját jelenti. A színek amiket megszólítunk egy-egy üzenetet tartalmaznak, úgy érezzük ezek azok az erők amikre szükségünk van és amit szeretnénk ruháink által otthonodba csempészni.