A tél típus – a sötét színek királynője

A tél típus fogalom hallatán sok embernek Hófehérke jut eszébe: Fehér, makulátlan bőr, fekete, dús haj és sötét színű szemek. De vajon tényleg Hófehérke a tél típus megtestesítője? 

Ha szeretnél megtudni mindent a Tél típusról, hogy mi áll jól és mi az, amit inkább kerülni kell, akkor itt jó helyen jársz: A következő cikkünkből minden kiderül! 

A tél típus általános jellemzői 

Számos tévhit kering e színtípus körül, ezért most végigmegyünk azokon a tulajdonságokon, amelyek alapján el lehet dönteni, hogy ki az, aki valóban a tél típushoz tartozik. 

A legfontosabb talán az, hogy nem feltétlenül igaz, hogy csak a világos bőrűek tartoznak ehhez a típushoz. Ugyanúgy gyakori az, ha egy nőnek kreol, olívás színű alaptónusa van. Ami a hajat illeti, nyugodtan gondolhatunk Hófehérkére, de előfordulhat hamvas szőke is, illetve többféle barna árnyalat, amely viszont minden esetben hűvös tónusú. A szem lehet kék, szürke, de akár barna, azonban itt is fontos, hogy hideg, tiszta színről van szó. A tél típus tekintete tiszta és szinte ragyogó. 

Kontrasztokban gazdag típusról van szó, akár a tél maga. Ezért javasolt az öltözékben és a sminkben is ellentétes, erős színeket használni. A smink lehet ragyogó és telített színű, de a sárgás, aranyló vagy bronzos árnyalatok kerülendők.

Hogy kinek milyen árnyalatokat javasolnak, az attól függ, pontosan melyik altípushoz tartozik. 

Az altípusok és jellemzői

 

Sötét tél

A bőr inkább sötét tónusú, olívás, barnás, de akár fekete is lehet. A szemek is sötétek, leginkább sötétbarna és feketés-barnás árnyalatokkal találkozunk, ami igaz a hajszínre is. Ahogyan a neve is jelzi, ennek az altípusnak a sötét színek állnak jól, így az ő ruhatára tele lehet fekete darabokkal! 

 

Ajánlott színvilág: mély, sötét, telített, hideg színárnyalatok

Ékszer: ezüst, fehér arany, rose gold

Smink: kontrasztos árnyalatok, mély vörös és lilás színek

Kedvenc öltözékünk: lila kardigán, sötétkék póló

Élénk tél 

Az élénk tél típushoz olyan nők tartoznak, akiknek az arcbőrük világos, de hűvös, hideg alaptónusú és majdnem átlátszónak tűnő. Előfordul, hogy szeplős a bőr, de olyankor a szeplők színe hamvas, szürkés és alig észrevehetőek. A szemek feltűnően ragyognak kék, zöld vagy mogyoró árnyalatban. A haj pedig közepes vagy sötétbarna, fekete vagy hamvas barna vagy ezüstös. 

 

Ajánlott színvilág: ragyogó, telített színek, élénk árnyalatok 

Ékszer: ezüst ékszerek, jeges-kékes kristályos ékszerek

Smink: minden, ami rózsaszín vagy pink árnyalatú, hűvös színek

Kedvenc öltözékünk: kék zsebes kardigán, türkíz póló

Hideg tél

Ennek a téli típusnak a megtestesítője Hófehérke: világos, szinte porcelán színű bőr, ébenfekete haj, élénk színű ajkak. Ritkán ugyan, de előfordulhat hamvasszőke árnyalatú hajszínnel is. A hajban gyakran felismerhető egy kékes tónus is. A szemek általában világosak és hideg árnyalatúak, pl. szürkéskék, zöldeskék, sötétbarna arany árnyalat nélkül vagy jégkék. 

 

Ajánlott színvilág: jeges, tiszta, világos, hideg színek

Ékszer: ezüst, fehér arany, rubin, platina 

Smink: pink, királykék, piros, lila 

Kedvenc öltözékünk: pink póló, zöld mintás pulóver

Néhány híres példa

Szeretnénk egy kis segítséget adni, hiszen néha igen nehéz feladat lehet meghatározni, hová, melyik altípushoz is tartozunk. Azért, hogy könnyebb legyen a saját típusodat meghatározni, összegyűjtöttünk néhány példát.  

A sötét tél altípushoz például Monica Belucci, Demi Moore és Salma Hayek tartoznak. Jól látszik, hogy az olivás, kreol bőrtónus is lehet hűvös hatású. Mindegyik szépségre igaz az is, hogy melegebb árnyalatokat is büszkén viselhet, ami a többi téli altípusra egyáltalán nem igaz. 

Az élénk tél altípus képviselői például Kate Perry, Courtney Cox vagy Sandra Bullock. Nekik igen világos, szinte átlátszó arcbőrük van, emiatt ragyognak az élénk színekben, akár a ruhájukat nézzük, akár a sminkjüket. 

A hideg telet is számos híresség képviseli, mint például Marozsán Erika, Dakota Johnson vagy Audrey Hepburn. Kontrasztos szépségekről Ezek a szépségek erős kontrasztokat mutatnak, ugyanis bőrük és hajuk között nagy a színbeli eltérés. Akár milyen hideg árnyalatú ruhát vagy sminket viselnek, ők ezektől az árnyalatoktól fognak még inkább ragyogni és tündökölni. 

Hasznos tanácsok és inspirációk a mindennapokhoz 

Akármelyik altípushoz tartozol, a tél típusúak számára egyaránt fontos, hogy betartsanak néhány szabályt, hiszen amilyen ragyogóak lehetnek a megfelelő színektől, olyan hamar fakóvá válhat a bőrük, ha nem hozzájuk illő színeket viselnek. Ha te is a tél típushoz tartozol, azt javasoljuk, hogy kerüld az aranyló és krémes árnyalatokat, a meleg színek is csak a sötét télnek állnak jól. Viszont ezen kívül legyél bátor: Nyugodtan viselhetsz nagyon élénk, erős színeket, hiszen a tél típus a színek terén a legtöbb lehetőséget rejti magában. Nem kell egyforma smink, ruha és kiegészítő – nyugodtan játssz a kontrasztokkal, használj ellentéteket! 

Ha még több tanácsot és tippet szeretnél ahhoz, hogy mi az, ami neked a legjobban áll, akkor töltsd le most az e-book-unkat, amely segítségével egyedi színtanácsadást kaphatsz.

Ráadásul webshopunkban hamar átültheted és kamatoztathatod a most tanultakat, és több csodás darab közül választhatsz, ami számodra színben a legtökéletesebb.  

Ha pedig meg szeretnéd tudni, hogy a tél típushoz tartozol-e és azon belül melyik a te altípusod, akkor kvízünk segítségével pár kattintással kiderítheted!

Tetszett a cikkünk?

Oszd meg a kedvenc csatornádon vagy küldd el ismerőseidnek!

Értesülj elsőként kollekciónk legfrissebb híreiről és kedvezményeinkről.

Blog

Olvass bele ezekbe a cikkekbe is

Legfrissebb cikkek

Együtt több reményt adhatunk!

Ismerd meg az  Emporium és az Age of Hope közös kampányát!    Hogyan találkoztunk először a Remény Kora Gyermekvédelmi Alapítvánnyal? Az Emporiumnál évek óta fontos szempont, hogy a munkánkkal olyan célokat is  támogassunk amely mások örömét

Tovább olvasom
kapszula gardrób

Kapszula gardrób kialakítása 3 lépésben

Mennyiség helyett minőség  Biztosan hallottál már a kapszula gardróbról, arról a hihetetlenül praktikus, fenntartható és jó minőségű ruhákból álló minimalista ruhatárról. A mai rohanó világban, amikor a divat is villámgyorsan változik, sokszor nem is bírjuk követni

Tovább olvasom
nyár típus

A nyár típus – te is hozzá tartozol?

Az évszak típus meghatározásában a különböző évszakokra jellemző színvilágot vesszük alapul, így a nyár típushoz leginkább a lágy, pasztell, elmosódott színek passzolnak. – De honnan tudom, hogy a nyár típushoz tartozom-e? – kérdezheted jogosan. Most megtudhatod!

Tovább olvasom
Shopping Cart
Scroll to Top

Értesülj elsőként kollekciónk legfrissebb híreiről és kedvezményeinkről.

E-book

Stílustanácsadás
eltérő alkatokra

A tökéletes stílus tanulható. Ismerd meg milyen ruhák és színek állnak jól neked és légy magabiztos a mindennapokban.

kollekció

Az emporium tavasz

nyári kollekcióját egy festmény ihlette

Ebből az inspirációból született az “Imagin & Dream” ami számunkra az alkotás esszenciáját jelenti. A színek amiket megszólítunk egy-egy üzenetet tartalmaznak, úgy érezzük ezek azok az erők amikre szükségünk van és amit szeretnénk ruháink által otthonodba csempészni.